Onze hond

Deze pagina gaat over onze hond Basje. Een op een Griffon Fauve de Bretagne of een Podenco lijkende hond, gekregen via een Stichting die honden opvangt in Griekenland. Een heerlijk lief en plezierig hondje.

Deze pagina wordt de komende tijd verder uitgebreid. Er is namelijk veel nieuws te vertellen. Het hondje heeft last van ernstige Patellaluxatie (Patella luxatie of losse knieschijven) en vergroeide beentjes.

De eerste operatie, uitgevoerd door Tobias van der Vlerk uit Steenwijk zit er op en is prima verlopen. De tweede volgt over ongeveer 5 maanden. Hieronder onze dochter wandelend met de hond, 5 weken na zijn operatie.

Update 8-2-2017: De tweede operatie staat gepland voor begin april 2017.

Update 28-12-2018 (beter laat dan nooit): Het gaat erg goed met onze hond. Hij is volledig hersteld. Een snelle sporthond zal het nooit worden maar hij loopt goed en is vrij van pijn.

Update 29-4-2021: Het gaat uitstekend met onze Bas. Wel heeft hij enige beperkingen bij het gebruik van zijn kniegewrichten; springen, en van zitten en liggen naar staan gaat niet zo snel maar hij heeft er geen pijn aan. Ondanks de kleine beperkingen is het een vrolijke hond. Hij mag graag ravotten en rennen. Om hem zijn nodige rust te geven hebben we een orthopedisch hondenkussen gekocht bij 123hondenmand.nl.

De hele gang van zaken over het adopteren van Bas is te lezen op mijn blog: Hond adopteren uit het buitenland.

Onze geadopteerde hond Bas
Onze geadopteerde hond BasPlaats een reactie