Rudbeckia Aanbieding

Zoek je een prachtige vaste plant? En het liefst niet al te groot? Een gele plant die maandenlang bloeit en bijen en (kolibrie)vlinders lokt? Dan is de Rudbeckia zeker de tuinplant voor jou! En het goede nieuws is dat er veel Rudbeckia aanbiedingen te vinden zijn! Die van ons staan inmiddels sinds het vorige seizoen te pronken in onze tuin!

rudbeckia aanbieding

Rudbeckia Aanbieding

Rudbeckia fulgida Goldsturm bij Bol.com

Rudbeckia fulgida “Goldsturm” in de aanbieding kopen

De Rudbeckia fulgida “Goldsturm” is de soort die je in de aanbieding wil kopen. Hij is erg mooi en deze variant heeft de beste eigenschappen. Wij hebben deze vaste plant gekocht bij tuincentrum de Oostende bij ons in de buurt. De planten zijn prachtig, bloeien mooi en zijn redelijk groot maar daar was de prijs ook naar; € 9,95 per plant!

Koop je Rudbeckia in de aanbieding online dan zie je ze al voor rond de 2 euro per stuk. Ze zijn dan vaak wel iets kleiner, maar Rudbeckia groeit snel!

Eigenschappen Rudbeckia

Het mooie aan de Rudbeckia is wel de lange bloeitijd. Je kunt tenminste van augustus t/m eind oktober genieten van de mooie bloemen. Hebben ze het erg naar hun zijn in je tuin dan kunnen ze zelfs al in juni tot bloei komen!

Hoogte
De planten worden 0,5 m tot 0,8 m hoog en kunnen redelijk breed uit lopen.

Bloemkleur
De bloemen van Rudbeckia fulgida “Goldsturm” zijn geel met een donkerbruin oog.

Bloeiperiode
Augustus, september, oktober, maar bloeien soms al in juni.

Standplaats
Volle zon en halfschaduw. Ochtendzon is het beste zodat de bloemen snel opdrogen.

Grondsoort
Alle gemiddelde vruchtbare, goed doorlaatbare grond.

Wintergroen
In de winter sterven ze af.

Rudbeckia kopen? Vraag naar de bloeitijd!

Overal zie ik dat de bloeitijd van de Rudbeckia +/- 3 maanden is. Bij mijn gekochte planten zat een label waarop vermeld stond dat ze bloeien van mei tot oktober. Zie afbeelding hieronder. Nu weet ik niet of het een fout is, of dat ik een aparte soort heb gekocht. Het zou wel erg mooi zijn als ze zo lang bloeien, temeer ook omdat de plant een perfecte snijbloem voor op de vaas is!

Rudbeckia label bloeitijd

Rudbeckia fulgida combineren met andere planten

De Rudbeckia, ook wel zonnehoed genoemd, is goed te combineren met de meeste bestaande beplanting in je tuin. Maak je de tuin opnieuw op zorg dan voor verschil in bladvorm en -kleur en niet al te opvallende bloemen.

Maak van Rudbeckia je blikvanger en vul hem aan met bloemkleuren die het geel van de bloem versterken. Ik heb hem gecombineerd met paars / blauwe Liatris met fijn blad en witte anemoon met zacht geel hart.

Rudbeckia combineren met Liatris en Anemoon
Rudbeckia in de aanbieding kopen en combineren.

Hoe mooi deze vaste planten ook zijn, na de bloeitijd kan de tuin er nogal troosteloos uitzien. Het is dan een goed idee om eens te gaan kijken naar winterbloeiers!

Leuk bericht? Geef je beoordeling!
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie