Verschillende tuinstijlen

Tuinen zorgen voor een mooie ruimte waar u van de buitenlucht kan genieten. Er zijn veel verschillende soorten tuinstijlen. Een voordeel van veel tuinstijlen is dat ze met elkaar gecombineerd kunnen worden. Lees hieronder meer over de verschillende soorten tuinstijlen:

  • Engelse tuin
  • Franse tuin
  • Marokkaanse tuin
  • Japanse tuin
  • Moderne tuin
  • Patiotuin
  • Kruidentuin
  • Tropische tuin
  • Onderhoudsvrije tuin

Engelse tuin
Een Engelse tuin is vol met bloemen en heeft een romantische uitstraling. De tuin beschikt over een natuurlijk karakter met als dan niet een tuinhaard.

Franse tuin
De Franse tuin wordt ook wel een Baroktuin genoemd. De tuin kenmerkt zich door zeer strakke lijnen en een vrij formele vormgeving. Alles is strak in model.

Marokkaanse tuin
De Marokkaanse tuin kenmerkt zich door de kleuren. Veel gebruikt zijn terracotta tinten maar ook hemelsblauw. Het zogenaamde majorelleblauw is genoemd naar een beroemde tuin in Marrakech, dé kleur van de Marokkaanse tuin. In de tuin is er ook een centrale binnenplaats met daaromheen veel groen en verstopte hoekjes, voor bijvoorbeeld terrasjes.

Japanse tuin
Typische elementen van een Japanse tuin zijn een eiland, water met vaak vissen en schildpadden, stenen lantaarns en een (thee)huisje. In een Japanse tuin komt u tot rust door de diversiteit in groen, steen en water.

Modern
Kenmerken van deze tuinsoort zijn de strakke belijning en nette uitstraling. Vaak wordt er met dezelfde soort planten gewerkt. Een moderne tuin beschikt daarnaast over grote vlakken, waardoor er genoeg ruimte is voor het buitenleven.

Patiotuin
Het Spaanse woord patio betekent achtertuin, en de patiotuin kenmerkt zich door een besloten plek. Doordat de muren voor de nodige beschutting zorgen en zonnewarmte opslaan. Vaak bestaat de tuin voor een groot deel uit steen in de vorm van tegels of grind. De belangrijke elementen zijn aardewerken potten en het tuinmeubilair. De patiotuin is een onderhoudsvriendelijke tuin.

Kruidentuin
Veel mensen richten hun tuin zo in dat een deel van de tuin is bedoeld voor het zelf kweken van kruiden. Dit is al sinds lang een traditie. Een kruidentuin is handig voor bij de verse keuken, maar daarnaast is het ook heel geurvol en decoratief. Voor de bestuiving kun je denken aan het plaatsen van een bijenhotel.

Tropische tuin
Een tropische tuin kenmerkt zich door veel bloemen en bomen. Bamboe is essentieel in de tropische tuin om het juiste klimaat te creëren. Het beschermt de planten tegen wind en werkt isolerend.

Onderhoudsvrije tuin
Heeft u weinig zin of tijd om uw tuin te onderhouden? Of heeft u eenmaal geen groene vingers? Dan biedt een onderhoudsvrije tuin dé oplossing. Het bestraten van uw tuin zorgt ervoor dat u geen last heeft van algengroei. En het gebruik van grind voorkomt ongewenste onkruidgroei. Het bewust kiezen van onderhoudsvrije planten die maar eens per jaar een snoeibeurt nodig hebben, zoals de bamboe maakt uw tuin nog gezelliger samen met leuke meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *