Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die ik de laatste tijd veel voorbij zien komen op onder andere Instagram en Pinterest, is de wereldkaart. Dat wil ik ook!

Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten en gemaakt van verschillende materialen. Ik heb eens rondgekeken online en zag al snel dat er voor elke inrichting wel een mooie kaart in bijpassende stijl te vinden is. Het staat mooi aan de muur en bij dit type wanddecoratie kun je ook nog eens heerlijk weg te dromen over je volgende reis!

Lijkt zo’n hippe kaart jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

Unieke wereldkaarten, ook in 2022!

wereldkaartEen wereldkaart heb je in heel veel verschillende ontwerpen. Een van die soorten is een kaart voor kinderen. Zo leuk en leerzaam voor die kleintjes!

Veel wereldkaarten, bijvoorbeeld die van Bol.com of Wereldkaarten.nl, hebben een vrolijk ontwerp en zijn voor kinderen de perfecte manier om meer te leren over de wereld waarin ze leven.

Door de leuke plaatjes trekt de wereldkaart ook meteen de aandacht! Een wereldkaart met ontwerp voor kinderen is dan ook de perfecte wanddecoratie voor op de kinderkamer. Stel je eens voor hoe schattig ‘ie boven de wieg zou staan of hoe leerzaam en leuk zo’n kaart zou zijn voor kleuters?

Wereldkaarten zijn er in verschillende materialen

Een wereldkaart kan daarnaast op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, posterpapier, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter.

Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke of bohemian uitstraling heeft. Een kaart op aluminium is daarentegen juist lekker industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur!

Ik heb zelf voor een canvas wereldkaart gekozen met een wat rustigere print: zwart met tekst. Deze vind ik namelijk overal bij passen en zwart op wit springt er lekker uit!

En wat te denken van deze populaire wereldkaart van hout!

Je kaart aan de muur bevestigen

Heb je een wereldkaart uit kunnen kiezen en weet je op welke muur of achtergrond hij komt te hangen, dan kun je nu een ophangsysteem bestellen.

Ga niet onprofessioneel te werk met bijvoorbeeld lijm, plakband of touw, maar kies voor een mooi opvangsysteem! Hiermee hang je in een mum van tijd je mooie nieuwe kustwerk aan uw muur. Met een speciaal daarvoor bestemd ophangsysteem hangt de wereldkaart recht en is hij goed zichtbaar voor iedereen.

Als alternatief zou je de wereldkaart ook op een plank aan de muur kunnen plaatsen, maar dan ben je minder flexibel. Wil je de kaart op een bepaald moment toch ergens anders hangen dan is een opvangsysteem veel eenvoudiger te verplaatsen.

Je kunt je wereldkaart ophangen zoals jij dat wil. Voor elk soort materiaal en elke afmeting zijn er ophangsystemen verkrijgbaar!

Plaats een reactie