Een nieuw orthopedisch hondenkussen voor onze hond

Deze pagina is bijgewerkt op 23/01/24 by admin

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen op deze website hebben we een hond met wat lichamelijke problemen. Wij hebben hem geadopteerd uit Griekenland, en na aankomst bleek hij slecht te kunnen lopen. Na onderzoek door de dierenarts bleek hij knieproblemen te hebben. Het gevolg was patella-luxatie operaties aan beide poten.

Door deze operaties zijn z’n achterpoten wat stijf. De hond beweegt zicht prima, en lijkt zonder pijn te rennen (al weet je dat nooit helemaal zeker), maar bijvoorbeeld de bank op springen lukt hem niet eenvoudig. Vandaar dat we ook zochten naar een geschikte hondenmand of hondenkussen. Daarbij kwamen we uit bij het orthopedische hondenkussen.

Er zijn een enorm aantal soorten en maten online verkrijgbaar. Je zit gewoon goed als men spreekt over een hondenkussen met traagschuim, orthopedisch schuim of memoryfoam. Ik vond zelf een leuk assortiment kussens te koop bij Bol.com. Maar er zijn uiteraard veel meer aanbieders en uiteindelijk is het deze mand geworden.

Ga niet voor het goedkoopste want goedkoop betekend vaak dat er beknibbelt is op materialen en vullingen. Ik heb het vanaf nu over een hondenkussen, omdat de kussens in alle vormen, maten en kleuren komen. Er zijn platte hondenkussens zonder opstaande rand, hondenkussens met bepaalde steunvormen en orthopedische kussens in de vorm van een lage instap mand.

Waarom een orthopedisch hondenkussen?

Ik heb het vanaf nu over een hondenkussen, omdat de kussens in alle vormen, maten en kleuren komen. Er zijn platte hondenkussens zonder opstaande rand, hondenkussens met bepaalde steunvormen en orthopedische kussens in de vorm van een lage instap mand.

Onze hond slaapt, rust en dommelt net zoals de meeste honden gemiddeld 12-14 uur per dag, dus het creëren van een comfortabele rustplaats (of nestplek voor puppy’s) is van cruciaal belang. Wanneer je een hondenmand voor je huisdier wil kopen moet je rekening houden met het unieke slaapgedrag en eventuele gezondheidsproblemen die de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden. Zo ligt onze hond graag languit en omdat hij stramme achterpoten heeft moet hij gemakkelijk in en uit, of af en op kunnen stappen.

Een orthopedisch hondenkussen is zeer geschikt voor oudere of gewonde honden om spier- en gewrichtspijn te verlichten. Als je weet dat je hond artritis, heupdysplasie of beschadiging van botten en weke delen heeft, kun je het beste je dierenarts raadplegen voor advies over een therapeutische hondenmand.

Traagschuim – memoryfoam

Nadat je het juiste soort en maat hondenkussen voor je viervoeter hebt bepaald, zoek je een kussen of mand dat bij zijn slaapstijl past. Het materiaal van het orthopedisch bed kan variëren van traagschuim tot overige vulvarianten.

Traagschuim/ memory foam helpt drukpunten te verlichten door zich aan te passen aan de lichaamsvorm van je hond. Als hij gaat liggen, past het oppervlak zich aan de gewichtsverdeling aan voor een ​​goede ondersteuning tijdens het slapen en rusten. Voor honden die opgerold slapen, bieden met name orthopedische hondenbedden met steunranden een comfortabele rustplaats om de kop op te leggen.

Een ander ding om te overwegen is de dikte en dichtheid van het nieuwe orthopedische hondenkussen. Ben je op zoek naar een kussen voor je hond met gewrichtsproblemen, let dan op de vereiste dichtheid en dikte. Dit kan nogal variëren per merk. Zorg ervoor dat het hondenkussen dik genoeg is, anders krijgt je hond wellicht niet de steun die hij nodig heeft.

Veel gestelde vragen over orthopedische hondenkussens

hondenkussen orthopedisch
Het nieuwe orthopedische hondenkussen van onze hond Bas

Wat is een orthopedisch hondenkussen?

Orthopedische hondenkussens zijn kussens die zijn ontworpen om oudere honden of honden met specifieke gezondheidsproblemen zoals artritis of gewrichtspijn te helpen bij het verlichten van drukpunten. Met ook honden zonder lichamelijke problemen genieten van het comfort dat hoort bij orthopedische hondenkussens.

Zijn orthopedische kussens goed voor honden?

Afhankelijk van de leeftijd, levensfase en gezondheidstoestand van de hond bieden orthopedische hondenkussens extra ondersteuning bij het rusten en slapen. Oudere honden of honden met heup- en gewrichtsproblemen hebben altijd baat hebben bij orthopedische hondenkussens.

Wat is het verschil tussen een traagschuim hondenkussen en een orthopedisch bed?

Het traagschuim hondenkussen is een orthopedische hondenkussen. Er zit eigenlijk niet zoveel verschil in een kussen of een bed, maar de vorm kan iets anders zijn. Een hoogwaardig hondenkussen van traagschuim biedt de ondersteuning die nodig is voor grote of oudere honden. Sommige orthopedische kussens bevatten geen traagschuim. Ik raad je aan om de product beschrijving of het label te controleren voordat je tot aankoop overgaat om er zeker van te zijn dat het kussen voldoet aan de behoeften van jouw hond.

Waar zijn dit soort kussens van gemaakt?

Orthopedische hondenkussens kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De meeste orthopedische hondenbedden verkrijgbaar in Nederland zijn gemaakt van schuim, traagschuim of memoryfoam, orthopedisch schuim, polyester en vezelvullers.

 

Hondenmanden anno 2024 zijn enorm verbeterd

Sinds hondenmanden voor het eerst op de markt kwamen zijn er enorme verbeteringen doorgevoerd. Tegenwoordig verdienen onze honden het beste van het beste om ook bij lichamelijke klachten of gewoon bij ouderdom comfortabel te kunnen liggen.

Of je hond nu last heeft van artritis, gewrichtspijn, botveroudering of lichamelijke pijn of pijn met het ouder worden, een orthopedisch hondenkussen van hoge kwaliteit maakt een wereld van verschil. Dit merken we elke dag bij onze hond; hij staat makkelijker op, loopt soepeler, kan langere wandelingen maken en is over het algemeen veel vrolijker.

Tijdens het leven van een hond lopen ze slijtage op aan aan banden, pezen, gewrichten, botten en spieren, wat kan leiden tot blessures, operaties, revalidatie en langdurige problemen. Het orthopedisch hondenkussen is ontworpen om extra ondersteuning te bieden aan de gewrichten en botten, met speciale aandacht voor de ellebogen en heupen. De hond mag niet wegzakken in het zachte kussen en mag ook niet de vloer onder het bed voelen.

Daarnaast is het handig dat;

  1. De hoes uitwasbaar is
  2. Er een antislip laag onder zit
  3. De hond eenvoudig in en uit kan stappen
  4. En dat de eventuele randen van het hondenkussen stevig genoeg zijn

Niet alle orthopedische hondenkussens zijn hetzelfde. De meeste manden hebben watten en orthopedisch schuim, maar ze variëren in dichtheid en dikte.

Ik heb een filmpje gemaakt over onze hond zijn nieuwe orthopedische hondenmand. Het is de “Hondenmand Ortho Ovaal Grijs 100 cm” geworden van 123hondenmand.nl. Omdat het bedrijf dit een leuke video vond hebben ze hem op hun YouTube kanaal gezet.

1 gedachte over “Een nieuw orthopedisch hondenkussen voor onze hond”

Plaats een reactie