Je huis veilig achterlaten tijdens je vakantie

Deze pagina is bijgewerkt op 13/03/23 by admin

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen de fijnste periode van het jaar. Klein nadeel is dat je, je huis en al je bezittingen achterlaat. Een perfect target voor inbrekers die bij jou afwezigheid alle tijd hebben om hier gebruik van te maken. Met de volgende tips verklein je de kans dat dit gebeurd.

Veilig op vakantie tip 1. Vraag een vriend

Een voor de hand liggende en eenvoudige manier om je huis te beschermen is door een vriend of kennis op je huis te laten passen.

Veilig op vakantie tip 2. Maak geen reclame voor je vakantie

Tegenwoordig zet je alles op het internet. Inbrekers weten dit ook en struinen websites als Facebook en Twitter af om te achterhalen welke huizen makkelijke prooien zijn. Zorg er dus voor dat je de vakantie aankondigingen niet openbaar deelt op social media.

Veilig op vakantie tip 3. Gordijnen open of dicht?

De gordijnen dichtlaten kan een onbewuste keuze zijn omdat je al in alle vroegte vertrekt naar je vakantieadres. Het kan ook een bewuste keuze zijn om zo mensen het zicht in de woning te ontnemen. Het is echter verstandig om de gordijnen gewoon open te laten. Zorg er dan wel voor dat waardevolle spullen uit het zicht liggen.

Veilig op vakantie tip 4. Licht aan of uit?

Het licht aan laten om zo een poging te doen het te laten lijken dat je tijdens je afwezigheid toch thuis bent? Dat zal vooral voor de energieleverancier een goede optie zijn. Bijkomend risico is dat het huis in vlammen opgaat door een lamp die te warm wordt. Beter is het om een lichtschakelaar met een timer te gebruiken. Stel deze zo in dat niet alle lampen tegelijk branden, maar begin bijvoorbeeld met de keuken, vervolgens de woonkamer, dan badkamer, de slaapkamer enz.

Veilig op vakantie tip 5. Vergeet de reserve sleutel niet

Heeft u ook zo’n handig plaatsje, links bij de schuur achter de 3de tegel onder de 4de steen van links, waar de sleutel voor de kinderen ligt? Grote kans van wel, inbrekers hebben tijdens je afwezigheid alle tijd om op zoek te gaan naar deze innovatieve plek. Zorg er dus voor dat je niet vergeet deze sleutel te verwijderen voor je vertrekt.
Met deze tips kun je met een gerust hart je huis achterlaten. Is je reis nog niet geboekt? Een voordelig vliegticket vind je door vliegtickets te vergelijken, dit doe je bijvoorbeeld op worldticketcenter.nl. Of maar eerst je keuze op Goedkopevakanties.com.

Plaats een reactie