Airfryer Kopen – welke kies je?

Deze pagina is bijgewerkt op 05/03/24 by admin

Er zijn in 2024 veel verschillende Airfryers op de markt. Heb je er een nodig voor een klein gezin, groot gezin, alleenstaande, gebruik in de kantine etc.? Voor elke gelegenheid is er wel een te vinden. Als je op zoek bent naar een goede, betaalbare optie, kun je overwegen om een basic model Airfryer van een bekend merk zoals Philips, Tefal, of Princess te kopen. Wil je een high-end model kopen met extra functies denk dan aan een merk zoals Krups, DeLonghi of Ninja. Check ook de beoordelingen van andere gebruikers zodat je weet wat de prestaties en het gebruiksgemak is de verschillende modellen.

Airfryer kopen met een enkele of een dubbele mand?

Een Airfryer met een enkele mand is meer geschikt voor kleinere gezinnen of voor alleenstaanden. Een enkele mand is eenvoudig te reinigen en het apparaat neemt minder ruimte in beslag. Een Airfryer met een dubbele mand is echter handig voor grotere gezinnen of voor personen die vaak voor grotere groepen koken. Met een dubbele mand kun je (meestal) meer voedsel tegelijkertijd bereiden, waardoor je tijd bespaart.

Een ander voordeel van een dubbele mand is dat je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt bereiden, zonder dat de smaken van de gerechten in elkaar overgaan. Zoals bijvoorbeeld vis en groente tegelijkertijd bereiden.

Het belangrijkste is dat je kiest voor een Airfryer die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en je specifieke kookbehoeften.

Wij hebben zelf 2 modellen; een met een enkele mand van Philips en een met 2 mandjes van Ninja. Ze zijn beide qua inhoud even groot, dus de Ninja heeft 2 kleinere mandjes. Wil je een grote hoeveelheid patat bakken dan is de Philips handiger. Deze heeft een groter oppervlak zodat alles goed doorbakken en knapperig wordt. Bak ik voor mij alleen of voor ons tweeën dan is de Ninja fijner; in het ene mandje de patat en in de andere de snacks zoals frikandellen. Daarbij kun je de tijd zo instellen dat ze beide tegelijkertijd klaar zijn!

Welke soorten Airfryers zijn er te koop in april 2024?

Deze soorten ben ik tegengekomen:

  1. Klassieke Airfryers: De meest voorkomende Airfryers, te koop in diverse afmetingen en prijzen.
  2. Multifunctionele Airfryers: Dit zijn Airfryers die meerdere functies hebben, zoals bakken, roosteren, grillen en zelfs deeg rijzen. Ze hebben vaak meerdere manden en accessoires, zoals roosterplaten, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt bereiden.
  3. Airfryer-toaster: Deze zijn groter en kunnen meer voedsel tegelijkertijd bereiden.
  4. Airfryer-grill: Dit is een combinatie van een Airfryer en een grill. Ideaal voor gebakken of gegrilde gerechten zoals kip, vis of vlees, al werkt dat ook prima in een “normale” Aairfryer.

Bedenk van te voren welke functies je belangrijk vindt en hoeveel ruimte je hebt voordat je een Airfryer koopt.

Wat kost een Airfryer?

De prijs van een Airfryer verschilt nogal, maar ga uit van €50 – €200. De goedkopere modellen zijn meestal bedoeld voor kleinere gezinnen of voor personen die alleen koken, terwijl de duurdere modellen meerdere manden of functies hebben.

Een klassieke Airfryer zonder extra functies is over het algemeen goedkoper dan een multifunctionele Airfryer met meerdere manden en accessoires. En onthoud; een dure Airfryer is niet altijd beter is dan een goedkope!

Heb je zelf een goede of wellicht een slecht ervaring met een bepaalde soort Airfryer, laat het hieronder weten!
Plaats een reactie