Nieuwe sfeerhaard Dimplex Stockbridge 2.0 beoordeling

Deze pagina is bijgewerkt op 29/03/24 by admin

“Scoll verder naar beneden voor een beoordeling en onze ervaringen met deze waterdamp haard na 8 maanden gebruik.”

Afgelopen winter hebben we een elektrische haard gekocht bij Sfeerhaarden.nl, de Dimplex Stockbridge 2.0! Wij hadden al geruime tijd het idee voor een houtkachel, maar door alle rompslomp die dit met zich meebrengt keken we naar een alternatief.

Een elektrische haard leek ons wel wat. De meeste modellen zijn erg duur, en omdat we geen grote haard in de kamer willen (en kunnen hebben) kwamen we uit op een vrijstaande elektrische sfeerhaard.

Dimplex Stockbridge 2.0

Dimplex Stockbridge

Modellen elektrische sfeerhaarden

Nu blijkt het dat er een groot aantal modellen te koop zijn die op verschillende manieren werken. Er is ruime keuze uit de verschillende vuur-technieken. Je hebt ze met led verlichting, opti-myst (waterdamp), opti-virtual etc, en allemaal geven ze een ander vlam-effect.

Na een aantal haarden bekeken te hebben op Google Images, YouTube en uiteindelijk in de shop van sfeerhaarden.nl kwamen we al snel uit op een haard met opti-myst vlam-techniek.

Een haard met opti-myst is naar ons idee toch het meeste realistische vuur. Het vuurbeeld komt van waterdamp waarop LED lampen schijnen. Sfeerhaarden.nl had een leuke aanbieding voor de Dimplex Stockbridge 2.0 en de afmetingen waren goed. Deze sfeerhaard is niet al te groot en de installatie en de bediening ervan is heel eenvoudig.

 1. Eenvoudig te installeren
 2. Zeer realistisch vuurbeeld
 3. Luchtvochtigheid verhogend wat een voordeel is in de winter
 4. Geen rook of schadelijke stoffen omdat je geen hout stookt
 5. Geen afvoerkanaal nodig
 6. Geen rommel thuis door hout, roet of as
 1. Snel een iets verhoogde luchtvochtigheid en condens wat op bepaalde plekken in sommige woningen een nadeel kan zijn
 2. De vernevelaar kan stuk gaan en moet soms worden vervangen
 3. Regelmatig water bijvullen (+/- 10 uur)

Dimplex Stockbridge 2.0
Onze hond heeft het mooiste plekje bij de haard

Vanwege corona was de levertijd wel wat lang, maar na enkele weken was hij geleverd. De Stockbridge staat momenteel pronken in onze woonkamer. Hierbij enkele afbeeldingen.

Hier kun je een offerte aanvragen voor de goedkoopste Stockbridge!

Dimplex Stockbridge 2.0
Dimplex Stockbridge sfeerhaard met onze hond

Dimplex stockbridge 2.0 elektrische sfeerhaard

Dimplex Stockbridge 2.0 in de woonkamer

Hoe bevalt de Dimplex Stockbridge 2.0 na enkele maanden gebruik?

Soms koop je een product en ben je er ook na langere tijd gebruik heel gelukkig mee, en soms valt het na enige tijd flink tegen. De Dimplex Stockbridge 2.0 behoort tot de eerste categorie. Wat een heerlijke (Opti-Myst) sfeerhaard. En nu de gasprijzen erg hoog zijn is een elektrische bijverwarming natuurlijk een mooie geld- en  energiebesparende bijkomstigheid.

De bediening is erg eenvoudig. Je moet de haard even in elkaar zetten, fluitje van een cent, en dan is het plug-and-play. Met de bijgeleverde afstandsbediening regel je het vlameffect (waterdamp en led lampjes) en de warmte.

Ik was nog wel even benieuwd hoe het zou gaan met het bijvullen van de watertank, moet dat vaak en is het eenvoudig? Ook dit blijkt heel erg mee te vallen. Tijdens koude dagen staat de Dimplex Stockbridge haard ongeveer 2 uur per dag aan. Een keer per week bijvullen is dan voldoende. En dat gaat heel eenvoudig.

Dimplex Stockbridge watertank vullen

1. Het bed van houtblokken (1 geheel) uit de haard halen..

dimplex stockbridge houtblokken

2. Watertank van de Dimplex Stockbridge 2.0 er uit halen en vullen

dimplex stockbridge 2.0-watertank

3. Waterreservoir terugplaatsen, houtblokken er weer opleggen en klaar!

dimplex-stockbridge-2.0-in-werking

Alternatief voor de Stockbridge 2.0 haard; Sunningdale

Tijdens onze zoektocht naar een geschikte haard hebben we ook gekeken naar overige vrijstaande modellen sfeerhaarden. En eerlijk is eerlijk, we hebben erg getwijfeld over de Dimplex Sunningdale. Een prachtige sfeerhaard met gietijzer-look met daarbij ook een verwarmingselement en afstandsbediening. Hij stond in de showroom van Sfeerhaarden.nl Kampen. Het vlameffect is prachtig. Levensecht zelfs, net echt vuur. Het enige probleem (als je het een probleem kunt noemen) zijn de 2-dimensionale vlammen.

Als je er voor staat ziet het er prachtig uit, en het knisperende geluid van deze vrijstaande haard maakt het helemaal af. Sta je echter naast de haard en kijk je schuin op het “vuur” dan zie je dat het een plat beeld is. Ook is deze sfeerhaard duurder dan de Dimplex Stockbridge. 

Een voordeel van de Sunnigdale is wel het gebruiksgemak. De Opti-Virtual techniek heeft in tegenstelling tot Opti-Myst (van de Stockbridge 2.0) geen onderhoud nodig. Dus geen water bijvullen en geen kalkafzetting. Vanwege het platte vuurbeeld en de prijs hebben we er toch maar vanaf gezien en kozen we voor de Stockbridge, maar het blijft een erg leuke haard.

Zie ook “Elektrische kachel als bij- of hoofdverwarming

Heb jij ook een elektrische sfeerhaard, of misschien zelfs een Dimplex Stockbridge 2.0 laat hieronder dan weten hoe hij bevalt.

10 gedachten over “Nieuwe sfeerhaard Dimplex Stockbridge 2.0 beoordeling”

 1. Goedendag,

  Ik zie dat jouw review al oud is maar wie weet zie je deze reactie toch nog.
  Ook ik heb nu de Stockbridge gekocht, maar de warmte valt mij erg tegen.
  Ik vraag mij nu af of ik me erop verkeken heb of dat mijne het gewoon niet goed doet (of ik iets verkeerd heb gedaan)
  Wordt bij jou de omgeving echt warmer? En komt de warmte van boven of van onder de kachel?
  Voel je de warmte vanuit de stoel of echt alleen als je je hand erop legt/erin steekt?

  Ik hoor het graag!
  Over de vlammen ben ik zeer tevreden, maar een beetje (meer) warmte zou toch wel fijn zijn…

  Beantwoorden
  • Hoi Johanneke,

   De warmte van de Dimplex Stockbridge komt van onderen, niet van boven. Het is wat dat betreft eigenlijk een eenvoudige ventilatorkachel. Onze woonkamer is niet zo groot, maximaal zo’n 9 x 5 m2 en we kregen de kamer dan ook prima op temperatuur. Is de ruimte groter dan kan deze elektrische haard er inderdaad wat moeite mee hebben om de hele kamer te verwarmen. Hou er ook rekening mee dat de sfeerhaard 2 standen voor verwarming heeft. Als je 2 keer op het vlammetje van de afstandsbediening klik dan hoor je 2 piepjes, wat betekend dat hij op 2000 watt verwarmt. Dat is de hoogste stand.

   Beantwoorden
   • Goedendag,

    Bedankt voor de reactie!
    Dan denk ik dat mijne toch niet helemaal goed is. Er komt namelijk geen warmte van onder (alleen als je je hand bovenop legt voel je enigzins warmte) en de kamer verwarmen (5 bij 4) lukt al helemaal niet. Mijn stofzuiger geeft zegmaar evenveel warmte.

    Hij is wel erg zuinig, maar ik denk dus dat dat komt omdat deze eigenlijk niet goed functioneert. Nogmaals bedankt voor de reactie!

    Ik ga erachteraan!

    Groetjes,
    Johanneke

    Beantwoorden
 2. Wij hebben deze kachel sinds april 2021 en zijn er heel blij mee. De thermostaat lager en de stockbridge even aan, binnen de kortste keren is de kamer heerlijk warm.
  Wel heb ik er een knispergeluidje bij gekocht, echt net een echte kachel en geen uitstoot etc.
  Bij Luxehaardjes.nl was hij trouwens het goedkoopste! Scheelde een paar honderd euro. Ik heb er 679 euro voor betaald, maar dat is wel even gelden.

  Beantwoorden
  • De leveranciers mogen er niet mee stunten van de fabrikant, maar als je ze persoonlijk benaderd dan is er veel mogelijk blijkt maar weer. € 679 is wel een hele nette prijs. Sinds de corona zijn er leveringsproblemen geweest waardoor ze nu iets duurder zijn dacht ik. Maar het scheelt je sws een flink aantal m3 gas in de koude wintermaanden. Geniet er van!

   Beantwoorden
 3. Nogmaals bedankt voor de reactie.
  De mijne bleek inderdaad niet goed te werken. Inmiddels heb ik een nieuwe gekregen en nu geniet ik gelukkig ook van warmte.

  Bedankt dus voor de review/reactie!

  Met vriendelijke,
  Johanneke

  Beantwoorden
  • Fijn dat ik je een beetje op weg kon helpen Johanneke. Geniet er van want het zijn fijne kachels voor sfeer, maar zeker ook voor de warmte die ze brengen!

   Beantwoorden
 4. Goedemiddag,
  Gisteren, na wikken en wegen, de Dimplex Stockbridge besteld en ben erg benieuwd of deze aan mijn verwachtingen voldoet. Zal vandaag bezorgd worden en ga het dit weekend testen.
  Het enige wat mij enigszins tegenvalt, vanaf de foto’s, die ik online gevonden heb, is het namaakhout en houtskool. Mag wat mij wat realistischer… Voor wat ik heb begrepen is het ook niet mogelijk om een ander meer realistisch ‘houtbed’ aan te schaffen. Verwacht echter niet dat het mij na verloop van tijd teveel gaat storen.
  Wat me wel nog benieuwd is de condensvorming. Dat wordt op sommige sites als minpuntje aangegeven.

  In elk geval bedankt voor je review, ziet er vanaf je foto’s gezellig uit dat kacheltje.

  Groeten,

  Luc

  Beantwoorden
 5. Mijn Stockbridge geeft ineens veel rook en op de hoogte-indtelling reageert hij nirt. Ik heb hem normaal gesproken vrij laag omdat naar mijn beleving de vlammen dan het meest reListisch zijn. Maar nu produceert hij heel veel rook! Is de regelaar stuk,, of is dat een kapotte transducer?

  Beantwoorden
  • Als hij rookt dan is hij inderdaad stuk (geintje) :P. Ik weet het zo niet, dit probleem heb ik (nog) niet bij de hand gehad. Waar heb je hem gekocht? Ik zou de leverancier even vragen, ook vanwege eventuele garantie die je nog hebt op de kachel. Succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie