Nieuwe sfeerhaard Dimplex Stockbridge 2.0 (review)

“Scoll verder naar beneden voor een update na 8 maanden gebruik.”

Dit voorjaar hebben we een sfeerhaard gekocht, de Dimplex Stockbridge 2.0! Wij hadden al geruime tijd het idee voor een houtkachel, maar door alle rompslomp die dit met zich meebrengt keken we verder.

Een elektrische haard leek ons wel wat. De meeste modellen zijn erg duur, en omdat we geen grote haard in de kamer willen (en kunnen hebben) kwamen we uit op een vrijstaande elektrische sfeerhaard.

Dimplex Stockbridge 2.0

Dimplex Stockbridge

Modellen sfeerhaarden

Nu blijkt het dat er een groot aantal modellen te koop zijn die op verschillende manieren werken. Er is ruime keuze uit de verschillende vuur-technieken. Je hebt ze met led verlichting, opti-myst, opti-virtual etc, en allemaal geven ze een ander vlam-effect.

Na een aantal haarden bekeken te hebben op Google Images, YouTube en uiteindelijk in de shop van sfeerhaarden.nl kwamen we al snel uit op een haard met opti-myst vlam-techniek.

Een haard met opti-myst is naar ons idee toch het meeste realistische vuur. Sfeerhaarden.nl had een leuke aanbieding voor de Dimplex Stockbridge 2.0 en de afmetingen waren goed. Deze sfeerhaard is niet al te groot en de installatie en de bediening ervan is heel eenvoudig.

  1. Eenvoudig te installeren
  2. Zeer realistisch vuurbeeld
  3. Luchtvochtigheid verhogend wat een voordeel is in de winter
  4. Geen rook of schadelijke stoffen omdat je geen hout stookt
  5. Geen afvoerkanaal nodig
  6. Geen rommel thuis door hout, roet of as
  1. Snel een iets verhoogde luchtvochtigheid en condens wat op bepaalde plekken in sommige woningen een nadeel kan zijn
  2. De vernevelaar kan stuk gaan en moet soms worden vervangen
  3. Regelmatig water bijvullen (+/- 10 uur)

Dimplex Stockbridge 2.0
Onze hond heeft het mooiste plekje bij de haard

Vanwege corona was de levertijd wel wat lang, maar na enkele weken was hij geleverd. De Stockbridge staat momenteel pronken in onze woonkamer. Hierbij enkele afbeeldingen.

Hier kun je een offerte aanvragen voor de goedkoopste Stockbridge!

Dimplex Stockbridge 2.0
Dimplex Stockbridge sfeerhaard met onze hond

Dimplex stockbridge 2.0 sfeerhaard

Dimplex Stockbridge 2.0
Handige QR code om met je mobiele telefoon naar de pagina te gaan.

Dimplex Stockbridge 2.0Hoe bevalt de Dimplex Stockbridge 2.0 na enkele maanden gebruik?

Soms koop je een product en ben je er ook na langere tijd gebruik heel gelukkig mee, en soms valt het na enige tijd flink tegen. De Dimplex Stockbridge 2.0 behoort tot de eerste categorie. Wat een heerlijke (Opti-Myst) sfeerhaard. En nu de gasprijzen erg hoog zijn is een elektrische bijverwarming natuurlijk een mooie geld- en  energiebesparende bijkomstigheid.

De bediening is erg eenvoudig. Je moet de haard even in elkaar zetten, fluitje van een cent, en dan is het plug-and-play. Met de bijgeleverde afstandsbediening regel je het vlameffect (waterdamp en led lampjes) en de warmte.

Ik was nog wel even benieuwd hoe het zou gaan met het bijvullen van de watertank, moet dat vaak en is het eenvoudig? Ook dit blijkt heel erg mee te vallen. Tijdens koude dagen staat de Dimplex Stockbridge haard ongeveer 2 uur per dag aan. Een keer per week bijvullen is dan voldoende. En dat gaat heel eenvoudig.

Dimplex Stockbridge watertank vullen

1. Het bed van houtblokken (1 geheel) uit de haard halen..

dimplex stockbridge houtblokken

2. Watertank van de Dimplex Stockbridge 2.0 er uit halen en vullen

dimplex stockbridge 2.0-watertank

3. Waterreservoir terugplaatsen, houtblokken er weer opleggen en klaar!

dimplex-stockbridge-2.0-in-werking

Alternatief voor de Stockbridge 2.0 haard; Dimplex Sunningdale

Tijdens onze zoektocht naar een geschikte haard hebben we ook gekeken naar overige vrijstaande modellen sfeerhaarden. En eerlijk is eerlijk, we hebben erg getwijfeld over de Dimplex Sunningdale. Een prachtige sfeerhaard met gietijzer-look met daarbij ook een verwarmingselement en afstandsbediening. Het vlameffect is prachtig. Levensecht zelfs, net echt vuur. Het enige probleem (als je het een probleem kunt noemen) zijn de 2-dimensionale vlammen.

Als je er voor staat ziet het er prachtig uit, en het knisperende geluid van de Sunningdale vrijstaande haard maakt het helemaal af. Sta je echter naast de haard en kijk je schuin op het “vuur” dan zie je dat het een plat beeld is. Ook is de Dimplex Sunnigdale duurder dan de Dimplex Stockbridge. Vanwege het platte vuurbeeld en de prijs hebben we er toch maar vanaf gezien en kozen we voor de Stockbridge, maar het blijft een erg leuke haard.

Een voordeel van de Sunnigdale is wel het gebruiksgemak. De Opti-Virtual techniek heeft in tegenstelling tot Opti-Myst (van de Stockbridge 2.0) geen onderhoud nodig. Dus geen water bijvullen en geen kalkafzetting. 

Zie ook “Elektrische kachel als bij- of hoofdverwarming

Heb jij ook een elektrische sfeerhaard, of misschien zelfs een Dimplex Stockbridge 2.0 laat hieronder dan weten hoe hij bevalt.

Plaats een reactie