Kunstgras

Deze pagina is bijgewerkt op 13/01/24 by admin

Dit bericht is mij toegestuurd door kunstgrasnet.nl. Een prima artikel maar ik wil toch even zeggen dat mijn voorkeur duidelijk uitgaat naar echt gras. Toch kan kunstgras makkelijk of zelfs noodzakelijk zijn.


Er wordt ontzettend veel geschreven over kunstgras. Kunstgras biedt namelijk vele voordelen en als je sommigen mag geloven heeft het nauwelijks tot geen nadelen. Het enige nadeel waar dan vaak op teruggekomen wordt is de uitstraling. Lijkt kunstgras nu wel echt op normaal gras of ziet het er heel nep uit?

De voordelen van Kunstgras

Het mag duidelijk zijn. Kunstgras heeft veel meer voordelen dan echt gras. Allereerst zorgt het voor veel gemak. Nooit meer op zondagmorgen het gazon maaien, het onkruid wieden, telkens blijven bemesten en iedere warme zomerdag het gras besproeien. Al dat werk is met kunstgras verleden tijd. Kunstgras ontzorgt en is onderhoudsvriendelijk. Tevens is het veilig, aangezien het niet zomaar in brand kan vliegen door een vonk van de barbecue of een sigarettenpeuk.

Deze voordelen wist je waarschijnlijk al. Echter is de uitstraling van je gazon natuurlijk één van de belangrijkste punten. Met kunstgras zijn bruine en kalen plekken in je gazon verleden tijd, maar heeft een altijd groen gazon wel een natuurlijke uitstraling?

Soorten kunstgras

Het ene kunstgras is het andere niet. Als je bij een kennis ooit eens heel lelijk kunstgras hebt gezien, zal dit beeld waarschijnlijk in je hoofd zijn blijven hangen. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten. Bij de productie spelen veel factoren een rol die het uiteindelijke uiterlijk en de kwaliteit bepalen. De lengte, de kleur, eventueel een mix van kleuren, de dikte van het kunstgras en de kwaliteit van de vezels kunnen allemaal gecombineerd worden. Door dit te combineren krijg je allerlei verschillende soorten en kwaliteiten. Zo is er dus kunstgras wat minder echt lijkt en soorten die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Dit ligt uiteraard ook aan je budget.

Eerst zien, dan geloven

Het beste is natuurlijk om zelf vele soorten kunstgras te gaan bekijken. Je zult het vast wel gezien hebben bij familie of een kennis, maar het is nog beter om allerlei soorten naast elkaar te zien. Zo kun je zelf ontdekken welke soort bij jou past en welke soorten je wel en niet op echt gras vindt lijken.

Je vindt de grootste Europese ‘showtuin’ van kunstgras in Genemuiden, gewoon in Nederland dus! Hier is meer dan 2.500 m² aangelegd in 20 verschillende kwaliteiten. In deze showtuin is er van iedere soort minimaal 100 m² aangelegd, om goed de verschillen te kunnen zien. Dan pas kun je bepalen of je kunstgras op echt gras vindt lijken.Plaats een reactie