Meer opbergruimte creëren in huis: hoe doe je dat?

Deze pagina is bijgewerkt op 04/08/22 by admin

Goede opbergruimte is voor veel mensen een échte musthave voor hun interieur. Door de jaren heen verzamel je namelijk erg veel spullen, en het is belangrijk om deze goed en vooral netjes te kunnen opbergen, anders wordt het zo’n ongeorganiseerde bende. Natuurlijk verdienen al jouw spullen hun eigen plekje in je woning, maar soms is het lastig om die plekjes te vinden. Sommige spullen hoeven namelijk niet door iedereen gezien te worden, terwijl je andere spullen juist graag tentoonstelt.

Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden om extra opbergruimte te creëren, en dan hebben we het niet alleen over grote kasten. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel vijf meubels die de opbergruimte in jouw huis vergroten. En let op, want deze meubelen passen niet alleen goed in je woonkamer, maar ook in andere ruimtes waar veel opbergruimte nodig is, zoals bijvoorbeeld je slaapkamer, studeerkamer en hal.

Kasten

nette kast voor meer opbergruimteLaten we maar meteen beginnen met de meest bekende vorm van opbergruimte; de kast. Kasten zijn overigens niet alleen de meest bekende, maar ook nog altijd de meest populaire vorm van opbergruimte. Niet alleen omdat één kast behoorlijk veel ruimte te bieden heeft, maar ook omdat er zoveel verschillende kasten te vinden zijn, zoals boekenkasten en buffetkasten.

Wil jij graag een kast in je woning plaatsen? Dan is het slim om vooraf te bedenken wat voor soort kast je zoekt. Houd hierbij rekening met de spullen die je in de kast wilt opbergen. Boekenkasten zijn bijvoorbeeld vaak open, wat ervoor zorgt dat je alles kunt zien. Wil je liever dat je spullen uit het zicht verdwijnen? Kies dan voor een kast met deuren.

Planken aan de muur

Naast kasten zijn ook planken zeer populair, dat komt onder andere omdat je ze overal op kunt hangen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook meerdere boven elkaar hangen, op die manier kun je met weinig ruimte toch veel opbergplekken creëren.

Daarnaast zijn planken natuurlijk verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, designs en formaten. Dit zorgt ervoor dat je altijd een plank zal kunnen vinden die goed bij jou en jouw interieur past. Over het algemeen geldt de regel: kies een plank in dezelfde kleur als je muur. Op deze manier creëer je namelijk een rustgevende sfeer in je woning.

Er zijn echter wel uitzonderingen op deze regel, zoals de populaire houten planken. Hout zorgt namelijk voor een landelijke sfeer en past goed bij vrijwel iedere kleur. Zorg er bij planken wel voor dat je de opbergruimte vooral gebruikt voor het neerzetten van leuke producten zoals boeken, fotoalbums en planten. Een plank aan de muur is namelijk altijd open, waardoor je ze wel netjes moet houden.

Salontafels met lades

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen: de salontafel met lades eronder. Deze salontafels werden enkele jaren geleden plotseling enorm populair, en dat is te danken aan de extra opbergruimte die je ermee creëert. Salontafels zijn namelijk best groot, waardoor de lades verrassend veel ruimte bevatten. Door een salontafel met lades te kiezen zorg je ervoor dat je extra opbergruimte creëert zonder dat je ruimte moet inleveren.

Een salontafel hebben we immers sowieso nodig! Let wel op met wat je erin stopt, prop deze lades vooral niet helemaal vol met spullen die je nooit gebruikt. Het slimste is om deze extra
ruimte te gebruiken voor spullen die je specifiek nodig hebt dicht bij de televisie, zoals dvd’s, afstandsbedieningen, handleidingen en natuurlijk de televisiegids.

Televisiemeubel

Er zijn een heleboel verschillende televisiemeubels verkrijgbaar, waarom zou je dan geen rekening houden met extra opbergruimte? Steeds meer televisiemeubels worden namelijk niet alleen ontworpen om een televisietoestel te dragen, maar ook om extra ruimte te bieden.

Zo zijn er bijvoorbeeld televisiemeubels met extra lades of kastruimte. Sommige televisiemeubels hebben zelfs glazen deurtjes waarachter je mooie spullen kunt uitstallen zoals servies of fotolijsten. Wil je nog meer opbergruimte? Dan kun je ook kiezen voor een dressoir. Deze kasten zijn vaak wat groter, maar zijn ook zeer geschikt als alternatief voor het televisiemeubel.

Dit zijn de meeste populaire TV meubels van dit moment;

tv-meubel met handige kastjes

Vitrinekasten

Heb jij een mooie collectie die je graag tentoon wil stellen in je woning? Dan kies je natuurlijk voor een vitrinekast. Deze kasten zijn anders dan andere kasten omdat ze voor het grootste deel van glas zijn gemaakt. Je kunt er dus letterlijk doorheen kijken. Op deze manier kun je jouw collectie altijd van alle kanten bewonderen.

Vitrinekasten zijn zeer geliefd onder verzamelaars en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende formaten, zo vind je altijd een vitrinekast die past bij jouw collectie. Daarnaast kun je er ook
voor kiezen om een hangende vitrinekast te kopen. Dit zorgt ervoor dat je de kast aan de muur kunt hangen. Let wel op, want vitrinekasten zijn vaak vrij breed waardoor je gemakkelijk je hoofd zou kunnen stoten, hang de kast dus altijd op een veilige plek!

Heb jij een tip voor meer opbergruimte? Laat het hieronder weten!
Plaats een reactie