Elektrische bakfiets gekocht: Vogue Superior 3 review

Onze vorige bakfiets die we voornamelijk gebruikte voor uitstapjes met de hond was oud en versleten, daarom zochten we naar een nieuwe. Deze keer een elektrische bakfiets, dus met trapondersteuning. Nadat we wat beoordeling/ reviews bekeken hadden op het internet kwamen we uit op de Vogue Superior 3 bakfiets. Volgens de beoordeling van gebruikers is deze bakfiets erg goed. Wat er zoal bij de beoordelingen stond was;

 • Duurzaam, erg sterk
 • Erg goede koop
 • De beste elektrische bakfiets die je maar kunt wensen
 • Erg comfortabel om kinderen mee te nemen
 • Leuke bakfiets voor een ritje met de hond

Maar, zoals bij elke bakfiets, zijn er ook minpunten te lezen;

 • Display slecht leesbaar, vooral bij mooi weer
 • De lak ligt er na een jaar gebruik al af
 • Met een 3 wieler bakfiets kun je niet schuin de stoep op en af
 • Geen vering, je vangt schokken op met je lichaam

Maar zoals gezegd vind je online over elk soort en merk bakfiets voors en tegens. Het voordeel van het merk Vogue is dat deze bakfietsen door 1 persoon in elkaar worden gezet bij de dealer zelf. De wat grotere merken zoals de Babboe bakfiets worden in een fabriek aan lopende band in elkaar gezet. Meerdere werknemers hebben allemaal hun eigen ding te doen en er hoeft maar 1 ongeïnteresseerde werknemer tussen te zitten die het niet zo nou neemt en er kunnen problemen ontstaan. Dat zie je dan ook terug in de beoordelingen; de een zweert het bij Babboe, de ander heeft spijt van zijn aankoop.

Onze ervaring met de Vogue E-Superior elektrische bakfiets

Nadat onze Babboe bakfiets oud en versleten was hebben we het een tijdje zonder gedaan. Ik begon het steeds meer te missen. De leuke uitstapjes met de hond, het gemak van (veel) boodschappen doen. Steeds vaker zochten we online en keken we YouTube video’s en toen moest het maar weer gebeuren.

Onze keuze is dus gevallen op de Vogue. Officieel heet hij “Vogue E-Superior Elektrische bakfiets Zwart/Bruin”. Nu zie je een groot aantal aanbieders maar we zochten een shop in de buurt. Dat is wel zo handig als je iemand nodig hebt voor reparatie of klachten.

Onze eerste keuze was gevallen de Fiets Factory. Dit bedrijf krijg goeie beoordelingen als het gaat om de levering van bakfietsen. Met dit bedrijf hebben we contact gezocht, maar ook met andere leveranciers.

Na wat speurwerk bleek (op het moment van schrijven) het nog beter en goedkoper te kunnen, en kwamen we uit bij een bedrijf in Hoogeveen. Ze werken onder een aantal shops en die van ons hebben we gekocht bij Bakfietsonline.nl. De communicatie verliep goed en de bakfiets was snel gekocht.

Eerste indruk Vogue Superior 3

We werden van te voren gebeld voor een afleverafspraak en er kwam een vriendelijk heer (op leeftijd) langs om hem te brengen. Hij was perfect op tijd. De man legde ons alles goed uit over de bakfiets en hij nam duidelijk de tijd. Daarna de bakfiets testen. Eerst zonder trapondersteuning om te wennen, daarna stroom erop en gaan. De eerste indruk is geweldig!

Hij rijdt lekker stabiel en de trapondersteuning doet het goed. Dit schijnt hetzelfde systeem te zijn als de Stella elektrische fietsen van het merk Bafang. Eerlijk gezegd, wij hebben een elektrische fiets met een Bosch middenmotor en die werkt beter, vloeiender voornamelijk. Maar voor de bakfiets is dit systeem prima. Even wennen, maar heel goed te doen.

Als we de Vogue E-Superior Elektrische bakfiets vaker hebben gebruikt zullen we onze verdere ervaringen hier delen. Hier alvast enkele afbeeldingen.

Vogue Superior 3 elektrische bakfiets
Voor het eerst op de Vogue Superior 3 elektrische bakfiets
Vogue Superior, gloednieuw voor de deur
Vogue Superior, gloednieuw voor de deur

Vogue Superior 3 specificaties

Bakfiets Vogue Superior Elektrisch is te koop in de kleuren mat zwart en bruin.

 • Frame materiaal: Aluminium
 • Ondersteuning: 5 Digitaal LCD
 • Versnellingen: Shimano Derrailleur 7 speed
 • Motor: Premium Motor, achterwiel
 • Sensor: Torque
 • Accu: extra sterke 36V-13 Ah (465Wh)
 • Plaats accu: Onder het zitbankje
 • Actieradius: 40 tot 60 km
 • Maximum snelheid: 25 km p/u
 • Zadel: Velo Deluxe
 • Rem voor: Tektro Schijfremmen
 • Rem achter: Tektro Schijfremmen
 • Velgen: Dubbelwandig aluminium (700C)
 • Banden: CST heavy duty
 • Verlichting voor: Geïntegreerd Led (Automatisch)
 • Verlichting achter: Led
 • ​Belastbaar gewicht: 220 kg​
 • Lengte van de fiets: 215 cm
 • Breedte van de fiets: 82 cm

Vond je deze review leuk, bezoek dan eens de website van de aangeboden advertentie hieronder. Hiermee houden we onze website betaalbaar en kunnen we hem blijven onderhouden.
Beschrijving volgens de fabrikant

Deze e-bakfiets is zeer geschikt voor het vervoeren van kinderen of hond(en), terwijl je als bestuurder geniet van een comfortabele trapondersteuning. Met de Vogue Superior Deluxe krijg jij het bekende extra duwtje in de rug. Deze bakfiets is een model dat is voorzien van een motor op de trapas, en een sterke sensor om je direct de gewenste trapondersteuning te bieden.

Betrouwbare en stijlvolle e-bakfiets
De Superior Deluxe heeft met het matzwart aluminium frame, in combinatie met een bruine bak een krachtig uiterlijk. De bak is voorzien van twee wielen aan beide zijden naast de bak, waardoor je wegligging zeer stabiel is en in de laadbak is voldoende ruimte voor een aantal kinderen of honden.

De extra klasse van de Superior Deluxe
Het display van de Superior Deluxe is gepositioneerd op de stuurstang. De Vogue Superior Deluxe vind je bij onze aangesloten erkende Vogue Bike dealers bij jou in de buurt.

Update na 2 maanden de bakfiets gebruikt te hebben

trapsensor vogue bakfiets
trapsensor Vogue bakfiets

De Superior Deluxe bakfiets bevalt uitstekend maar heeft nu na 2 maanden een serieus probleem; de trapondersteuning werkt niet meer. Daar kwam ik achter nadat ik samen met de hond een flink eind uit de buurt was, een kleine 15 km van ons huis vandaan. De terugweg was topsport, mede omdat ik de brug op en af moest was het zwaar trappen. Ons eerste echte tripje was hiermee geen leuke ervaring.

Zelf gezocht naar het defect maar niks gevonden. Toen maar gebeld met Bakfietsonline.nl. De service is als het goed is uitstekend dus ik maakte mij geen zorgen. Echt opgelost hebben ze het helaas niet. De trapsensor bleek stuk, maar ik moest het zelf verder maar oplossen. De fietsenmaker van Bakfietsonline.nl wilde hem wel repareren, maar alleen het onderdeel werd vergoed. De reparatie is op onze kosten werd ons verteld. Dit is wel wat vreemd voor een bakfiets van meer dan € 2000,-, 2 maanden in bezit en nog geen 40 km op de teller.

Omdat het bedrijf in Hoogeveen zit moest de bakfiets opgehaald worden en retour werkplaats. Dit zou een duur grapje gaan worden, dus stelde men voor om de trapsensor op te sturen naar ons huisadres. Deze hebben we inmiddels ontvangen. We kregen wel instructies mee maar je moet onder de bak aan het werk en zonder ophangsysteem is dat bijna niet te doen. Het is geen fiets die je even op de kop zet. Voor lezers die ook te maken hebben met dit probleem en zelf aan de slag willen plaats ik hier nog even de instructies;

 1. De trapsensor zit vast aan de beugel met 2 kleine kruiskop-schroefjes. Deze kunt u gemakkelijk losdraaien.
 2. Onder de bak zit de kabel van de trapsensor geklikt op een andere kabel. De kabel gaat door het frame heen. Een beetje aan de kabel trekken, dan weet je welke de juiste kabel is. Deze kunt u onder de bak voorzichtig lostrekken.
 3. Wij knopen altijd een touwtje aan het uiteinde van de kabel-verbinding die net is losgetrokken.
 4. De kabel aan de sensor kant door het frame trekken. Touwtje mee door het frame.
 5. De defect sensor losknopen van het touwtje en nieuwe sensor vast knopen. Sensor voorzichtig door frame heen trekken.
 6. Sensor weer vast zetten aan het beugeltje en vastklikken onder de bak.

Nu is het zoeken naar een Vogue bakfiets dealer in de buurt om de reparatie uit te voeren. Er is er slechts 1 in onze woonplaats maar deze is met vakantie. Ondertussen is het voor ons ook vakantie en dat was nu net de tijd om er op uit te trekken. Wordt vervolgd..

2 gedachten over “Elektrische bakfiets gekocht: Vogue Superior 3 review”

 1. Hoi, leuk stuk! Wij willen de superieur 3 deluxe kopen. Maar is erg weinig over te vinden. Hoe bevalt de fiets zo na wat weekjes? Nog steeds blij? Hoor t graag.

  Beantwoorden
  • Hoi Christi! Bedankt voor je reactie. Ja bevalt erg goed. Onze hond is er ook vanaf het begin al erg blij mee. Als hij de bakfiets ziet wil hij er meteen in springen :P. Wel zie ik nu al wat roest bij een schroefdop die het achterwiel vasthoudt. Maar als het daarbij blijft dan is dat geen probleem. Met WD40 poets je het er ook zo weer af. We komen van een bakfiets zonder trapondersteuning dus de snelheid was wel even wennen. Maar na 3 ritjes lukt het prima! Veel voorpret met het zoeken naar jullie nieuwe e-bakfiets en laat nog eens wat van je horen!

   Beantwoorden

Plaats een reactie