Philips Hue Bluetooth verbinden met Google Home

We waren al langer gecharmeerd van Philips Hue verlichting. De voorpret was enorm; we bezochten websites, keken afbeeldingen en YouTube video’s en gingen op bezoek bij vrienden die dit Hue systeem al in gebruik hadden. Het leek ons erg leuk om thuis met al die kleuren te spelen, scenes in te stellen en met Google Home d.m.v. Google Assistant de lampen te bedienen. Na enige tijd zoeken en wachten op aanbiedingen bleek het ons eigenlijk toch wel te duur. Met een beetje Philips Hue startpakket het gekleurde lampen ben je toch al snel rond de €200,- kwijt, en dan heb je nog maar 2 of 3 lampen.

Philips Hue Bluetooth

Vanwege de prijs zijn we gestopt met zoeken en besloten we Philips Hue te laten voor wat het is. We hielden het wel in gedachten in de hoop dat de standaard prijzen zouden dalen. Totdat het nieuws naar buiten kwam dat er nu ook Philips Hue lampen te koop zijn met bluetooth! Dat scheelt nogal in de aanschaf. Je hoeft immers niet verplicht meer een Hue Bridge te kopen om de lampen te bedienen. Voor rond de €50,- koop je een lamp en je kunt er mee testen zoveel je wil via je telefoon en bluetooth. We hebben er om te beginnen 2 gekocht.

Eenvoudige installatie met de Philips Hue Bluetooth app

Het installeren van Philips Hue Bluetooth is een fluitje van een cent. Je schroeft de lamp in je normale huis-tuin-en-keuken fitting, download de Philips Hue Bluetooth app en koppelen maar. Dit gaat heel gemakkelijk, en mocht het toch niet lukken dan zijn er een enorm aantal webpagina’s over geschreven, maar ook video tutorials (How To’s).

Philips Hue Bluetooth koppelen aan Google Home werkt niet

Na enige tijd gespeeld te hebben met de Bluetooth app wilden we de bluetooth lampen koppelen aan Google Home. Maar wat we ook deden, Google Home ziet de nieuwe smartlampen niet. Steevast verscheen de melding “Geen apparaten gevonden”. Na lang testen uiteindelijk toch een manier gevonden;

Hue Bluetooth koppelen aan Google Home is gelukt

Met de Google Home slimme speaker met Assistant kun je volgens de beschrijving Philips Hue bluetooth bedienen d.m.v. stemopdrachten. En dat lukt nu gelukkig. Wat je moet doen is verbinding maken met de lamp met de Philips Hue Bluetooth-app. Ga in de app naar de instellingen en klik op de lamp. Reset hem nu. Resetten is de optie naast verwijderen. Is het gelukt dan zul je zien dat de lamp aan en uit gaat. Als dit gebeurt, ga dan naar de Google Home-app. Zoek opnieuw naar een nieuw apparaat en nu zul je de lamp wel vinden!

Herhaal dit proces bij meerdere lampen en geef ze een unieke naam. Het viel ons op dat namen met spaties niet werken, maar dat kan toeval zijn. Geef de smartlampen namen zoals tafellamp, buitenlamp, tvlamp etc. etc.

Tot slot

Ben je zelf ook geïnteresseerd in Philips Hue met bluetooth? Dan raad ik je aan om de app van Pepper te downloaden. Hier kun je zoeken naar aanbiedingen en prijsfouten, maar ook allerts instellen voor bepaalde producten. Veel succes en vooral veel plezier!

11 thoughts on “Philips Hue Bluetooth verbinden met Google Home

 1. EIN-DE-LIJK een heldere beschrijving van het koppelen van een Bluetooth Hue-lamp met Google Home die werkt…. !!!
  Enthousiasme is groot, want -tig oplossingen geprobeerd. Helaas, probleem is nog niet helemaal opgelost;
  wat te doen met een tafellamp die uit 5 Hue-lampen bestaat? Via de Hue-app kun je deze “tegelijk” bedienen, dus dat is ook de bedoeling voor de spraakopdracht. Helaas werkt de stap zoals hierboven beschreven voor 1 van de ingedraaide lampen, de volgende lampen worden niet herkend. Is daar ook een oplossing voor? Dat zou geweldig zijn!

 2. Bedankt voor de uitleg. De lampen zijn nu beschikbaar via google home, maar zijn nu niet meer zichtbaar voor de Hue bluetooth app.
  Is er een oplossing hiervoor?
  Is dit een of / of verhaal, ofwel via google home of via de app.

  Vriendelijke groeten

  1. Dat weet ik zo niet. Misschien moet je de lampen opnieuw toevoegen aan de Hue bluetooth app? Momenteel maken wij toch maar gebruik van de Hue Bridge, die werkt met een andere app. Werkt toch een stuk makkelijker en stabieler. Veel succes Olivier!

 3. Vandaag 3 Hue slimme stekkers voor mijn lampen in de woonkamer gekocht omdat ik overal las dat dat ‘de slimste en beste’ stekkers (bluetooth) waren en installeren een kinderspel is. Ik wil deze met stem bedienen via mn slimme speaker (Harman Kardon Multibeam 700, die ik van de week heb aangeschaft) i.c.m. Google Home. De speaker doet het in deze combinatie fantastisch…. Behalve de stekkers…
  Wie o wie heeft de gouden tip? Al een paar uur mee bezig. Nul resultaat. Ze liggen nog net niet 4 straten verder op grrrrrr 🙁

  Wat gedaan:
  > Stekkers 1 voor 1 geinstalleerd en allemaal gevonden in de Hue Bluetooth (IOS) App
  > Bedienbaar (aan-uit) via de Hue App
  > So far so good
  > Maar dan…ze zijn niet te vinden in de Google Home app. Zelfde melding zoals hierboven staat “geen apparaten gevonden”
  > Toen kwam ik dus op deze website. Stappen hierboven gevolgd. Stekkers stuk voor stuk gereset.
  > Opnieuw toegevoegd/geinstalleerd > weer vindbaar en bedienbaar in de Hue BT App
  > helaas weer zelfde probleem zoals hierboven…niet vindbaar
  > wederom stappen hierboven gedaan…

  Ik weet het niet meer. Moet ik dan toch een Hue Bridge aanschaffen? Dat wat ik dus niet wilde…

  1. Ik begrijp je frustratie volkomen. Helaas kan ik je ook niet verder helpen. Vaak moet je de handelingen een paar keer herhalen voordat het werkt, maar na de zoveelste keer ben je er wel klaar mee, dat geloof ik graag. Sinds ik de Hue bridge heb werkt het als een zonnetje. Kijk anders even bij Pepper, vaak hele mooie aanbiedingen. https://nl.pepper.com/search?q=hue+bridge. Veel succes Koert!

  2. Hoi Koert, hier precies hetzelfde. Hartman Kardon set, Hue Go bluetooth. Wel via de app maar met geen mogelijkheid op de Google Home app. Mijn ouders hebben ook de Home app. Ik heb hem daar aangesloten en direct in de app de melding dat er een smartlap gevonden was. Ik wordt er ook knettergek van. Als ik verder kom meld ik me.

 4. Eindelijk na een volle zondagnamiddag op te offeren is het mij gelukt al mijn philips Hue Bluetooth lampen (4 stuks) via de google home app (en google mini) te bedienen. Het probleem zit duidelijk in een sw-conflict tussen Philips hue en Google Home. Ik kon alle lampen bedienen via Philips hue maar kon ze niet vinden via Google Home. Wat was de oplossing?
  Zet de lampen via Philips hue terug op de fabrieksinstellingen (reset lampen), één voor één. Nu zijn ze niet meer zichtbaar in Philips hue. Schakel de spanning van de lampen uit en terug aan en wacht 1 minuut. Open de Google Home app. Nu worden de lampen wel gevonden. Installeer ze nu één voor één.
  Pas wanneer dit werkt, terug de Philips hue app openen en daar de lampen instellen.
  Fingers crossed & good luck.

  1. Het blijft een crime. Mooi dat het je op deze manier gelukt is. Bij mij waren de lampen zo nu en dan toch weer onvindbaar. Uit pure frustratie toch maar een bridge aangeschaft en nu werkt het al maanden probleemloos. Veel plezier met je lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *