Philips Hue Bluetooth verbinden met Google Home

Deze pagina is bijgewerkt op 13/01/24 by admin

Bijgewerkt op 13-3-2023. Deze post is al wat ouder, maar nog zeer actueel. Succes en veel plezier met je Philips Hue Bluetooth!

We waren al langer gecharmeerd van Philips Hue verlichting. De voorpret was groot; we bezochten websites, keken afbeeldingen en YouTube video’s en gingen op bezoek bij vrienden die dit Hue systeem al in gebruik hadden. Het leek ons erg leuk om thuis met al die kleuren te spelen, scenes in te stellen en met Google Home d.m.v. Google Assistant de lampen te bedienen.

Na enige tijd zoeken en wachten op aanbiedingen bleek het ons eigenlijk toch wel te duur. Met een beetje Philips Hue startpakket met gekleurde lampen ben je toch al snel rond de €200,- kwijt, en dan heb je nog maar 2 of 3 lampen.

Philips Hue Bluetooth

Vanwege de prijs zijn we gestopt met zoeken en besloten we Philips Hue te laten voor wat het is. We hielden het wel in gedachten in de hoop dat de standaard prijzen zouden dalen. Totdat het nieuws naar buiten kwam dat er nu ook Philips Hue lampen te koop zijn met bluetooth! Dat scheelt nogal in de aanschaf. Je hoeft immers niet verplicht meer een Hue Bridge te kopen om de lampen te bedienen. Voor rond de €50,- koop je een lamp en je kunt er mee testen zoveel je wil via je telefoon en bluetooth. We hebben er om te beginnen 2 gekocht.

Kooptip Hue Bluetooth:

Eenvoudige installatie met de Hue Bluetooth app

Het installeren van Philips Hue Bluetooth is een fluitje van een cent. Je schroeft de lamp in je normale huis-tuin-en-keuken fitting, download de Philips Hue Bluetooth app en koppelen maar. Dit gaat heel gemakkelijk, en mocht het toch niet lukken dan zijn er een enorm aantal webpagina’s over geschreven, maar ook video tutorials (How To’s).

 • Je verlichting automatiseren
 • Anti-inbraak mogelijkheden
 • Slimme verlichting synchroniseren met smart-tv
 • Philips Hue lampen en accessoires koppelen
 • Lichtscenes instellen
 • Lampen laten reageren op je locatie
 • Leuk speelgoed
 • Philips Hue is duur in verhouding tot normale verlichting
 • Zonder Hue Bridge weinig slimme functies
 • Installatie, koppelingen en routes zijn even puzzelen
 • “Slim” zorgt niet altijd voor dagelijks gebruiksgemak

Philips Hue Bluetooth verbinden met Google Home

Philips Hue Bluetooth koppelen aan Google Home werkt niet

Na enige tijd gespeeld te hebben met de Bluetooth app wilden we de bluetooth lampen koppelen aan Google Home. Maar wat we ook deden, Google Home ziet de nieuwe smartlampen niet. Steevast verscheen de melding “Geen apparaten gevonden”. Na lang testen uiteindelijk toch een manier gevonden;

De Hue Bluetooth koppeling met Google Home is gelukt!

Met de Google Home slimme speaker met Assistant kun je volgens de beschrijving Philips Hue bluetooth bedienen d.m.v. stemopdrachten. En dat lukt nu gelukkig. Wat je moet doen is verbinding maken met de lamp met de Philips Hue Bluetooth-app;

 1. Ga in de app naar de instellingen en klik op de lamp.
 2. Reset hem nu (de optie naast verwijderen).
 3. Is het gelukt dan zul je zien dat de lamp aan en uit gaat.
 4. Als dit gebeurt, ga dan naar de Google Home-app.
 5. Zoek opnieuw naar een nieuw apparaat en nu zul je de lamp wel vinden!

Herhaal dit proces bij meerdere lampen en geef ze een unieke naam. Het viel ons op dat namen met spaties niet werken, maar dat kan toeval zijn. Geef de smartlampen namen zoals tafellamp, buitenlamp, tvlamp etc. etc.

Tot slot

Ben je zelf ook geïnteresseerd in Philips Hue met bluetooth? Dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op deze Hue bluetooth pagina. Hier kun je zoeken naar alle Philips Hue producten en aanbiedingen. Veel succes en vooral veel plezier!



8 gedachten over “Philips Hue Bluetooth verbinden met Google Home”

 1. Dames en heren reageerders. Door een fout van mijn kant vanwege een te strak ingesteld spamfilter zijn alle voorgaande reacties verwijderd. Mijn excuses hiervoor. Iedereen heeft antwoord gehad, maar ben je hier nieuw en heb je vragen over het koppelen van Philips Hue Bluetooth met Google Home stel ze dan gerust.

  Beantwoorden
 2. Ga in de app naar de instellingen en klik op de lamp
  Reset hem nu (e optie naast verwijderen)
  Is het gelukt dan zul je zien dat de lamp aan en uit gaat
  Als dit gebeurt, ga dan naar de Google Home-app
  Zoek opnieuw naar een nieuw apparaat en nu zul je de lamp wel vinden!

  Bovenstaande manier geprobeerd, Google Home ziet nog steeds mijn Hue bluetooth lampen niet.

  Snap er nu helemaal niks meer van.

  Beantwoorden
   • Ik bedenk me dat bluetooth niks te maken zal hebben met het wifi netwerk. Je kunt de bluetooth lampen dus gewoon via bluetooth koppelen aan je telefoon. Heb je bluetooth wel aanstaan? Verder:

    Voordat je begint met het koppelen moet je de namen van de hue lampen en scènes controleren. Google neemt namelijk de namen over van de hue bluetooth app. Deze namen moeten per lamp uniek zijn. Mij is opgevallen dat namen zonder spaties of cijfers vaak beter werken. Geef de lampen ook niet dezelfde namen als de (virtuele) ruimtes van de kamers die je ingesteld hebt in Home. Heb je in Google home een ruimte “gang” genoemd, en je geeft een lamp dezelfde naam dan ontstaan er fouten.

    Succes!

    Beantwoorden
 3. Niet meer aan de praat te krijgen via google home !
  Via de Hue app werkt alles perfect maar via google home niets meer.
  Heb alles geprobeerd, reset , update, google home verwijderd, hue app verwijderd enz…..

  Het rare is het heeft altijd perfect gewerkt en plots niets meer !
  Ik geef het op 🙁

  Beantwoorden
  • Hoi Albert, wat een gedoe niet? Sinds ik de bridge heb gaat alles prima. Zelfs nu ik verhuisd ben pakt de Hue Bridge en Google Home alles gewoon prima op. Misschien een idee om er ook een aan te schaffen? De lampen zijn te duur om te laten versloffen in de kast.

   Beantwoorden

Plaats een reactie