Problemen met eiwit in mijn ogen

Deze pagina is bijgewerkt op 11/03/24 by admin

Mijn ogen hebben gele vlekken, en soms een horizontale gele “band” over mijn hele oogbol. Daarnaast werd mijn zicht minder en had ik vaak last van droge, pijnlijke ogen. Even langs mijn huisarts geweest en wat blijkt? Teveel eiwit in mijn ogen! Een actieve behandeling is niet nodig, druppelen met gangbare oogdruppels volstaat in mijn geval.

Omdat ik toe was aan een nieuwe bril ging ik langs Hans Anders en heb ik ook daar het probleem voorgelegd; eerst een week druppelen en daarna gaan ze mijn ogen meten voor de nieuwe bril. En als het verergert dan weer contact opnemen met de huisarts.

Wat mij helpt bij droge en pijnlijke ogen;

Vanwege dit oogprobleem ben ik me gaan verdiepen in eiwit in de ogen. De meeste mensen hebben er geen last van, maar bij mij is het toch wel wat erger dan gemiddeld. Vandaar dat ik mijn bevindingen hier plaats. Even een disclaimer, ik ben natuurlijk geen arts. Dit is puur mijn eigen ervaring met daarbij een beetje internet wijsheid;

Hoe komt eiwit in je ogen terecht en krijg je daar problemen mee?

Eiwit kan in je ogen terechtkomen als gevolg van beschadiging of beschadiging van het bindvlies of de hoornvlies van het oog. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld het krijgen van een stofje in het oog, een klap tegen het oog of door een ooginfectie. Als eiwit in het oog terechtkomt, kan dit leiden tot een aandoening genaamd “eiwitvlekken” of “eiwitdeposito’s”. Dit kan leiden tot problemen met het zicht, zoals wazig zicht, en kan ook leiden tot pijn en irritatie van het oog. Als je problemen hebt met eiwit in je ogen, is het belangrijk om naar een arts te gaan voor een behandeling.

Wat kun je doen aan eiwitafscheiding in je ogen?

Heb je eiwit in je ogen dan kan een behandeling nodig zijn om de aandoening te verhelpen. De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van het probleem en de ernst ervan. Sommige mogelijke behandelingen zijn:

  • Oogdruppels of oogzalven: Speciale oogdruppels zoals die van Hylo kunnen worden gebruikt om je ogen te hydrateren en om irritatie te verminderen.
  • Antibiotica: Als een infectie de oorzaak is van het probleem, kan een arts antibiotica voorschrijven om de infectie te behandelen.
  • Chirurgie: In sommige gevallen kan chirurgie nodig zijn om eiwitdeposito’s te verwijderen of om beschadigd weefsel te repareren.

Het is natuurlijk belangrijk om naar een arts te gaan als je problemen hebt met eiwit in je ogen zodat de juiste behandeling kan worden voorgeschreven.

Wat is het vervolg en de kans op genezing?

Het vervolg van de behandeling voor eiwit in je ogen zal afhankelijk zijn van de oorzaak van het probleem en de ernst ervan. In sommige gevallen kan een behandeling zoals het gebruik van oogdruppels of oogzalven voldoende zijn om de aandoening te verhelpen. In andere gevallen kan chirurgie nodig zijn om eiwit-ophoping te verwijderen of om beschadigd weefsel te repareren.

De kans op genezing hangt ook af van de oorzaak van het probleem. In sommige gevallen kan de aandoening volledig genezen, terwijl in andere gevallen de aandoening kan terugkomen of een chronische aandoening kan worden. Het is (ik blijf het herhalen) belangrijk om naar een arts te gaan als je problemen hebt met eiwitafscheiding in je ogen, zodat de juiste behandeling kan worden voorgeschreven en de kans op genezing groter wordt.

Wordt vervolgd..2 gedachten over “Problemen met eiwit in mijn ogen”

    • Hoi Ilse, bedankt voor je reactie. Ik blijk een milde vorm te hebben. De medewerker van Hans Anders was tevreden; na een week druppelen kon de oogmeting succesvol en zonder problemen uitgevoerd worden. De druppels verzachten en ik heb er minder last van. Omdat het eiwit-probleem bij mij regelmatig de kop opsteekt blijf ik de druppels gebruiken en hou ik het tot nu toe prima onder controle. Mijn huisarts vindt het ook prima zo en verdere behandeling is vooralsnog niet nodig. Volledig verdwijnen doet het in mijn geval niet, maar ik heb bijna nooit meer last van pijnlijke ogen of wazig zicht. Het enige probleem is dat het er soms niet zo fraai uit ziet maar er zijn ergere dingen denk ik dan maar. Jij veel succes!

      Beantwoorden

Plaats een reactie