Welltherm infraroodpaneel beoordeling

Deze pagina is bijgewerkt op 05/03/24 by admin

Ik heb een infraroodpaneel gekocht. Een Welltherm. Om precies te zijn is het de Welltherm Ecoline infraroodpaneel 910 watt geworden. Waarom een Welltherm? Welltherm infraroodpanelen schijnen de allerbeste panelen te zijn als je de fabrikant en leveranciers mag geloven. Ik kon weinig duidelijke reviews vinden over dit merk, dus vandaar deze Welltherm infraroodpaneel beoordeling!

Spoiler alert: Welltherm is duidelijk een topmerk waar je geen spijt van zult krijgen!

Waarom infrarood?

Met een infraroodpaneel zorg je er voor dat een bepaald gebied snel opwarmt. In ons geval erg handig, want we hebben elektrische vloerverwarming. Wil ik de woonkamer warm krijgen dan kost dat 5Kw per uur, en na 2 uur is het slechts 1 – 2 graden warmer in de kamer. Buiten de kosten die dit met zich meebrengt, is dit niet handig.

Vandaar dat ik me verdiept heb ik infrarood panelen. Na me verdiept te hebben in de diverse merken en specificaties heb ik er (voorlopig) 2 gekocht:

QH-FR Serie Infrarood paneel WiFi verplaatsbaar wielen (350 – 700 Watt) – Wit – 700 Watt – 59 x 119 cm voor €299,00

Deze is bedoeld voor de werkkamer. Ik heb hem aan de muur bevestigd en hij straalt de warmte prima onder het bureau door op mijn onderlichaam.

Welltherm Ecoline infraroodpaneel 910W met draadloze thermostaat set Easy + opbouw ontvanger, totaal €1.099,00

Deze hangt nu aan het plafond, boven het bankstel. Zie afbeelding onderaan deze pagina. We zijn er zeer tevreden over!

Waarom een duur Welltherm infraroodpaneel?

Zoals gezegd is het merk Welltherm infrarood panelen het beste van het beste volgens fabrikant en leveranciers. Welltherm maakt gebruik van duurdere, betere materialen. Deze geleiden de warmte beter, warmt sneller op, straalt de warmte verder van zich af en is lichter qua gewicht.

Deze kenmerken bevielen me wel. Ten eerste omdat het paneel aan het plafond zou komen te hangen. Het plafond is gemaakt van gipsplaten, dus je kunt er niet onbeperkt gewicht aan hangen. Ten tweede hebben we een vrij hoog plafond van 270cm dus ik moest er zeker van zijn dat we de warmte al zittende voor de TV wel zouden voelen.

En waarom het goedkopere QH-FR Serie Infrarood paneel?

Deze was bedoeld voor de werkkamer onder het bureau. Omdat ik er dicht op zit hoeft deze niet super de luxe te zijn. Daar komt bij dat ik meerdere panelen wil in huis, dus even testen of duurkoop goedkoop is leek me wel handig.

Welltherm infraroodpaneel beoordeling
QH-FR Serie Infrarood paneel onder het bureau

Zijn Welltherm infrarood panelen na de review het kopen waard gebleken?

Daar kan ik kort over zijn; JA! Het verschil met het goedkopere QH-FR Serie infrarood paneel zit hem – zoals ook de fabrikant en leveranciers zeggen – in de gebruikte materialen. Het QH-FR Serie paneel is relatief zwaarder en je merkt dat hij op zo’n 2 meter al veel minder warmte afgeeft. Ook duurt het zo’n 2 minuten voordat je de warmte voelt.

De Welltherm daarentegen is een stuk lichter qua gewicht, en schakel je hem in (met de losse thermostaat) dan voel je direct de warmte! Daarnaast krijg je op goedkopere panelen meestal 1 – 2 jaar garantie, terwijl je op Weltherm infraroodpanelen 5 jaar garantie krijgt.

Voor- en nadelen Welltherm infraroodpanelen

  • De beste materialen, duurzaam
  • Lichtgewicht
  • Warmt erg snel op
  • Straal de warmte ver de ruimte in
  • Goedkoop in gebruik
  • Verkrijgbaar met diverse thermostaten en ontvangers
  • Lange garantie
  • Tot wel 4 x duurder dan goedkopere merken
  • Losse ontvanger, dus bevestiging aan muur of plafond is niet eenvoudig
  • Langere levertijden
Welltherm infraroodpaneel beoordeling
Onze bijgekochte thermostaat voor het Welltherm infraroodpaneel

Conclusie Welltherm infraroodpaneel beoordeling

Ga je voor het beste van het beste kies dan voor een Welltherm infraroodpaneel. Hij gaat langer mee en heeft veel voordelen ten opzichte van de goedkopere soorten en merken, zoals levensduur, vermogen en gewicht. Dit is vooral van belang als je een permanente oplossing zoekt voor snelle en goedkope warmte op een bepaalde plek of ruimte in je huis.

Zoals te zien is op de afbeelding onderaan hebben we het paneel aan het plafond opgehangen. Dit is wel even een klusje, en hier wil je de komende jaren geen omkijken naar hebben. Een investering in een duurzaam Welltherm infraroodpaneel is dan geen overbodige luxe.

Ben je op zoek naar een tijdelijke oplossing of stel je minder eisen omdat je bijvoorbeeld een kleine werkplek moet verwarmen? Of wil je misschien een verrijdbaar paneel? Kies dan gerust voor een goedkoper merk. Het scheelt je flink in de portemonnee en je kunt er prima een kleine ruimte of werkplek mee verwarmen.

Laat je niet in de war brengen door het aantal m3 dat het paneel kan verwarmen. Het gaat immers voornamelijk om bijverwarming van een bepaalde plek in je huis. Dat het paneel na enige tijd de hele ruimte verwarmt is mooi meegenomen, maar dit is niet het doel van een dergelijke verwarming.

Ben je op zoek naar overige mogelijkheden voor elektrisch verwarmen, kijk dan even wat ik geschreven heb over “de beste elektrische verwarming“.

welltherm infraroodpaneel review
Onze Welltherm aan het plafond boven de bank

Plaats een reactie