De voorjaarsschoonmaak: Tips voor vloeren

Deze pagina is bijgewerkt op 13/01/24 by admin

Ook dit jaar ontkomt u er niet aan: de voorjaarsschoonmaak! Gooi de ramen open, zet eventueel een muziekje op en boenen maar! De vloer in je huis is een belangrijk onderdeel van de voorjaarsschoonmaak. Iedere vloer vereist weer een andere aanpak, zeker als je zuinig bent op je vloer! Mocht u de moed nog niet hebben verzameld dan komt dit mooi uit, want hier volgen een aantal tips waarmee je vloer weer als nieuw aandoet!

Tip 1. Keramische tegelvloeren reinigen

Keramische tegelvloeren kunnen gemakkelijk worden gereinigd met niets anders dan warm water, maar zorg er eerst altijd voor al het stof, zand en ander vuil van te voren opgezogen is. Gebruik nooit een sponsdweil op keramische tegelvloeren, want hierdoor trekt al het vuil in de voegen en het is vrijwel onmogelijk dit ooit nog helemaal schoon te krijgen. Een microfiber-dweil neemt wel al het vuil dat een spons mop achterlaat.

Tip 2. Hardhouten vloeren schoonmaken

Gebruik kokend water en twee theezakjes om hardhouten vloeren schoon te maken. Het looizuur in thee zorgt voor een mooie glans op de houten vloeren. Laat twee theezakjes gedurende een paar minuten in kokend water trekken. Giet de thee in een emmer. Neem een zachte doek en wring het uit in de thee. De doek moet vochtig zijn maar niet doorweekt, want hierdoor kan de vloer snel drogen. Was hier de vloer mee en de vloer glans als nooit tevoren.

schone-vloer
Tip 3. Laminaat schoonmaken

Laminaat schoonmaken is relatief eenvoudig want er bestaan speciale schoonmaakmiddelen om een laminaatvloer schoon te maken, ook wel laminaatreinigers genoemd. Eerst weer zorgen dat de vloer stof- en vuilvrij is en aan de slag! Meng een speciale laminaatreiniger met warm water in een emmer en dweil hier de vloer mee. Het is wel van belang dat de laminaatvloer snel kan drogen, dus een goede ventilatie is een must. Gewoon lekker de ramen opengooien zodat de frisse lentewind door het huis kan waaien!

Natuurlijk zijn er nog meer type vloeren die een speciale behandeling nodig hebben, zoals in bedrijven of grotere panden. Deze vloeren vereisen een professionele aanpak met speciale schoonmaakmachines. In dit geval is het beter om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Plaats een reactie